Wallet, hvad er det?

Hvad er er en wallet?

En wallet er en digital pung, der bruges til at modtage, opbevare og sende kryptovaluta. Der findes mange forskellige typer af wallets og man kan derfor have sin wallet på en hjemmeside, som et program på computeren, en app på telefonen, i papir form eller på hardware nøgler. Det er vigtigt at man nøje overvejer, hvilken type man vil bruge fordi at man kan tabe sin telefon, ens computeren kan gå ned, en hjemmeside kan blive hacket, som det er sket en del gange tidligere og derved risikerer man at miste alle sine coins. Derfor anbefaler Cyroinvest at man benytter en hardware nøgle der opbevares i en bankboks. 

For at sende og modtage kryptovaluta, har man en unik adresse. En bankkonto har et konto nr og på samme måde har en wallet en adresse, som man taster ind, når man skal sende kryptovaluta fra en wallet til en anden wallet.

Information om wallets

• Der findes mange typer og derved mange steder man kan opbevare sin kryptovaluta
• Når man sender sine coins til en anden lokation, skal man være sikker på at det er den korrekte wallet adresse der sendes til
• Man kan godt have foreskellige typer af coins på samme wallet, men ikke altid på samme adresse

Det man skal være opmærksom på er at der gælder lidt anderledes spilleregler i kryptoverdenen sammenlignet med den traditionelle bankverden, for hvis man eksempelvis sender coins til en forkert adresse, ved man ikke hvem man har sendt dem til, og hvis modtageren ikke sender dem tilbage af god vilje, så får man dem ikke tilbage igen.

Det underliggende blockchain system der blandt andet verificerer transaktioner er et åbent system, hvor det er alle transaktioner er tilgængeligt for alle, man kan se hele Wallet historien fra den dag den er oprettet og indtil nu. Det er derfor muligt at spore alle transaktioner via blockchain systemet. Det man ikke kan se er hvem der ejer den enkelte wallet.