Kryptovaluta, hvad er det?

Kryptovaluta er digitale valutaer, der udgør fremtidens betalingsløsninger. Ud over at have fuld gennemsigtighed for alle transaktioner, har de nye digitale valutaer en overførselshastighed på ned til 3 sekunder, hvilket gør dem yderst attraktive til overførsler på verdensplan.

Exchange, hvad er det?

En exchange er en online platform, hvor der kan købes og sælges kryptovaluta. Typisk opretter man som privat person en konto, hvor der i forløbet bliver udført en process der hedder KYC (know your customer/kend din kunde).

Wallet, hvad er det?

En wallet er en digital pung, der bruges til at modtage, opbevare og sende kryptovaluta. Der findes mange forskellige typer af wallets og man kan derfor have sin wallet på en hjemmeside, som et program på computeren, en app på telefonen, i papir form eller på hardware nøgler.

Blockchain, hvad er det?

Blockchain som begreb kan bedst beskrives som en ny type database – altså en metode til at gemme data på computere og netværk. Denne nye type opbevaring virker som en voksende serie, hvor ny data kædes sammen med allerede eksisterende data. Hvert led I kæden kaldes en ‘block’ og heraf navnet Blockchain.